Stalo etiketas ir reprezentatyvios vaišės
Seminaro tikslas: susipažinti su šiuolaikiniais stalo kultūros etiketo reikalavimais, suteikti informaciją, kaip tinkamai patiekti vaišes bei serviruoti stalą.
Dalyviai išmoks:
- pažinti indų, taurių ir įrankių įvairovę,
- parinkti indus, taures ir įrankius stalo serviravimui,
- serviruoti stalą ir organizuoti nedideles vaišes,
- patiekti vaišes oficialiuose ir neoficialiuose pobūviuose,
- atskirti gerą aptarnavimą viešojo maitinimo įstaigose,
- kultūringai priimti svečius ir svečiuotis.
Seminaro aktualumas
Išmoksit pavyzdinio elgesio ir manierų prie stalo;.
Pažinsite stalo įrankius, taures, žinosit jų paskirtį ir serviravimo subtilybes, išmanysite gero aptarnavimo kultūrą.
Sužinosite, kaip patiekti vaišes oficialių ir neoficialių vizitų metu, mokėsite priimti svečius.
- Stalo kultūros ištakos, įdomioji istorija
- Indai, įrankiai, taurės
- Indai, jų įvairovė ir dermė
- Taurės. Gėrimų patiekimo taisyklės, taurių parinkimas
- Stalo įrankiai, jų įvairovė, paskirtis
- Stalo užtiesalai: staltiesės, servetėlės
- Stalo aksesuarai ir puošyba
Stalo serviravimas
- Pagrindiniai stalo serviravimo principai
- Pusryčių, pietų, vakarienės stalo serviravimas
- Šventinio stalo serviravimas
- Furšetinis stalas
Vaišių patiekimas
- Patiekalų patiekimo specifika
- Kavos, arbatos, deserto patiekimas
- Kaip patiekti cukrų, grietinėlę, sultis, mineralinį vandenį
Vaišės darbo aplinkoje
- Vaišių iš restorano patiekimas biure
- Vaišės posėdžių metu
- Į ką atkreipti dėmesį renkantis tiekėją/restoraną?
Svečių priėmimo ir svečiavimosi kultūra
- Svečių priėmimo etiketas
- Kas ir kaip valgoma?
Sertifikacija
2011 12 12 pagal Vidaus reikalų ministro 2011 m. gruodžio 12 d. įsakymą Nr. 1V-907 dėl Vidaus reikalų ministro 2010 m. balandžio 09 d. įsakymo Nr. IV-219 “Dėl valstybės tarnautojų kvalifikacijos tobulinimo įstaigų sąrašo tvirtinimo” papildymo VšĮ “Ekodiena” įtraukta į Valstybės tarnautojų kvalifikacijos tobulinimo įstaigų sąrašą.
Supremus.Lt yra VšĮ “Ekodiena” įsteigtas mokymų centras.
Ištraukos iš seminarų
Kam bus naudinga?
- Restoranų ir kavinių darbuotojams;
- Asmenims, organizuojantiems oficialias ir neoficialias vaišes, svečių sutikimus;
- Norintiems išmokti stalo etiketo ir kultūros.
Kam geriau neatvykti?
- Tiems, kurie niekada nesėdi ir neplanuoja sėdėti prie stalo;
- Nesilankantiems kavinėse, restoranuose, o į namus niekada neužsuka svečiai;
- Manantiems, kad viską galima valgyti su šaukštu ir nereikia čia prisigalvoti visokių papildomų įrankių.
Atsiliepimai apie seminarus

Esame labai dėkingi “Supremus.Lt” kolektyvui už suorganizuotą vidinį seminarą kūrybinio ugdymo tema. Kolektyvas ne tik puikiai praleido laiką, bet ir įgavo praktinių žinių. Kolegos gavo puikią galimybę geriau pažinti vienas kitą, pamatyti iš kitos pusės ir geriau suprasti. Programa buvo labai gerai pritaikyta įmonės poreikiams.

Dalyvavau Supremus mokymų centro organizuotame seminare “Metinis pokalbis: veiklos sėkmė ir efektyvumo skatinimas”. Seminaro lektorė puikiai savo darbą išmanantis žmogus, kuris sugeba “uždegti”diskusijas. Gavau daug naudingos ir svarbios informacijos, ypač patiko, kad buvo atsižvelgiama į kiekvieno dalyvio darbo pobūdį pritaikant jam situaciją. Praktinių ir teorinių žinių pateikimas buvo labai suderintas. Labai Jums AČIŪ!!!

Patys geriausi atsiliepimai po suorganizuoto vidinio seminaro apie konfliktų sprendimą komandoje. Ne tik išsiaiškinome kylančių nesusipratimų tarp kolegų priežastis, bet ir bendromis jėgomis susikūrėme „anti-konfliktinį“ modelį. Didelio pliuso susilaukė seminaro dalis, kurioje buvo filmuojamos situacijos ir peržiūros metu atliekama situacijų analizė. Buvo ir smagu, ir naudinga. Ačiū nuo visos mūsų komandos!
Kainoraštis
Pavadinimas | ||
---|---|---|
Stalo etiketas ir reprezentatyvios vaišės | 145 Eur | |
PVM netaikomas pagal Lietuvos Respublikos Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 22 straipsnį.
Seminaro informacija
Data: grupė renkama, data derinama
Vieta: viešbučio “Green Vilnius hotel” konferencijų salė, Pilaitės pr. 20, Vilnius